Accionista schreef op 26 mei 2017 22:22:
Verslag AV MDxHealth 26 mei 2017
Na registratie van de aanwezige aandeelhouders om het aantal aanwezige stemgerechtigde aandelen mede te delen (met percentage => +/- 19% ) werden de agendapunten voorgelezen. Nadien konden de aanwezige - geregistreerde aandeelhouders vragen stellen.
De aanstelling van Dr. Lieve Verplancke als onafhankelijk directeur is in eerste instantie omdat zij de meest geschikte persoon was en niet in het kader van de wetgeving van de gendersamenstelling van de raad van bestuur. Vooral haar ervaring en kennis heeft de doorslag gegeven.
Over de unrecognised revenue werd er gezegd dat dit vooral afkomstig is van de verkoop ConfirmMDx. Heeft vooral te maken met de type contracten met de verzekeringen en/of patiënten zonder verzekering.
Men verwacht wel dat de gemiddelde termijn van inning van de verkochte tests zal omlaag gaan in 2017 maar met het in werking treden van de CPT-Code in januari 2018 zal deze situatie gevoelig verbeteren maar volledig verdwijnen nog niet. De unrecognised revenue zal toch nog een tijdje aanhouden en worden meegenomen in de tijd. Maar het percentage unrecognised revenue zou dus fel omlaag moeten gaan vanaf 01 januari 2018.
Over de unrecognised revenue zal er niet in detail getreden worden over wanneer, welk gedeelte en van welk product unrecognised revenu nog is ontvangen maar men geeft wel aan dat van die unrecognised revenue zeker nog geld binnenkomt en dat men daar toch ook nog werk van maakt.
De aangegeven 55 a 75 % groei van de revenue zou toch dit jaar grotendeels moeten komen van ConfirmMDx ondanks de dus nog haperende inning van bepaalde contracten.
SelectMDx zal ook wel mee bijdragen aan de groei maar voor de inkomsten van 1 test ConfirmMDx moet men toch al 6 tot 7 testen SelectMDx verkopen om een vergelijkbare opbrengst te hebben.
Alle vertegenwoordigers van MDxHealth aanwezig op de AV houden zich aan de vooropgestelde cijfers van groei en wijzen in dit kader dan ook naar de belangrijkheid van het contract met de VA (ConfirmMDx). Het verwijderen van dit persbericht was op vraag van de US overheden en dus zeker geen initiatief van MDxHealth.
Wat betreft de tussentijdse update voor de resultaten in het eerste gedeelte van het voorjaar wordt aangegeven dat er geen verplichting meer is van het brengen van kwartaalcijfers voor Belgische beursgenoteerde bedrijven.
www.standaard.be/cnt/dmf20130612_0062... Door België ingevoerd in 2014
www.test-aankoop.be/invest/beleggen/a...De gegeven cijfers in de tussentijdse update voor 2017 gaan dus over 4 maanden en de groei gaat dus ook effectief over een vergelijkbare periode (4 maanden) in 2016. Zowel de revenue als het aantal testen.
Maar er is beloofd om een volgende keer bij een gelijkaardig PB over een andere dan gebruikelijke periode (Kwartaal) een verduidelijking te geven over het waarom.
Met de EXAS-deal in de beslissende fase (bekendgemaakt op 27 april 2017) heeft men besloten deze deal mee te nemen in de tussentijdse update en daardoor dus 4 maanden.
Over de EXAS-Deal wou men ook nog het volgende kwijt.
Volgens Rudy Mariën zou het voor EXAS ongeveer 1,5 jaar kunnen duren om de marker NDRG4 te vervangen door een andere (al dan niet zelf ontwikkelde) marker.
Cologuard is een LDT (Laboratory Developed Test) en hier duurt de approval FDA niet zo lang. En omdat de huidige marker ook al een bepaalde leeftijd heeft (10 jaar ), is men bij de onderhandelingen er van uitgegaan dat het beter is nu te cashen met de verkoop van deze marker (12 Milj $) en alzo ook extra cash in de onderneming te krijgen. (en deze dus ook direct ter beschikking te hebben)
Dus ook de marktinschatting van concurrenten of de mogelijkheid dat Cologuard zou crashen, (dan zou er ook geen sprake meer zijn van inkomsten uit deze marker voor MDXH) heeft meegespeeld in de beslissing.
Verder is overeengekomen dat EXAS en MDXH zullen samenwerken in uitwisseling van bepaalde kennis/ontdekkingen binnen hun onderzoeken als dit de andere partij zou kunnen helpen (??).
Wat dit juist inhoud en of hier financieel iets aan vasthangt, dat wou men niet echt kwijt.
MDxHealth verwacht voor hun business in de US geen invloed vanwege de wijziging OBAMACARE naar TRUMPCARE (of zoiets).
Voor ConfirmMDx (zou een gerucht geweest zijn) is er geen plan om deze test aan te passen, dus geen nieuwe componenten. Wel zal men trachten de gebruikte ingrediënten te optimaliseren om de kostprijs te drukken en/of kwaliteitsverbetering (nog beter) te verkrijgen.
Alle agendapunten werden goedgekeurd en er zal een Extra AV worden gehouden op 19 juni 2017 voor de punten over punten 1,2 en 3 op de pagina’s 4,5 6 en 7 van de “invitation annual and extraordinary general meetings”)
Na de stemming van de agendapunten werd er gesproken over de verschillen van marktsituaties in de US en Europa – rest van de wereld. Vooral in Europa wil men toch hoog inzetten met hun producten en men ziet met de contracten afgesloten in enkele Europese landen toch een hogere instroom van testen in het labo te Nijmegen. Maar de markt ligt zeker in Europa moeilijker dan in de US. Dit heeft vooral te maken met de instelling van de urologen (chirurgen) en de aan hospitaal verbonden labo’s.
Ook de PASCUAL-study is aangebracht maar daar kon men zeggen dat de procedures voor het toelaten/erkennen van tests op de markt vereenvoudigd zijn en dat deze minder strenge regels dus ook al van toepassing zijn op de eerste aanvragen.
Ik heb na de vergadering echter niemand van MDxHealth nog persoonlijk gesproken dus indien anderen in hun verslag extra punten hebben aangehaald, dan heb ik ze of niet gehoord of ben ik ze vergeten in mijn overzicht.
Dit is wat ik heb kunnen horen en begrijpen van de AV . Indien andere personen dit willen aanvullen of corrigeren, graag.
Mvg,