De AEX Belegger schreef:
Even een paar puntje:
Een hitrate (percentage winstgevende transacties tov alle transacties) van 50% is beter dan gemiddeld! de vergelijking met het muntstukje gaat hier niet op. Want een munt stuk geeft of kop of munt en wel direct. Er is dus geen tijdfactor dat
[/quote]
Ik bedacht het meer zo: Nadat het muntstuk beslist over long of short zal een stoploss mij wel of niet in die positie houden. Na enige tijd kan de stoploss dan (hopelijk) naar break even. Het muntstuk helpt dus alleen bij het kiezen van de instaprichting, daarna doet de stoploss het werk.
[quote=De AEX Belegger]
met je posities wil lopen. Vaak zie je dat beleggers met een hoge hitrate (over een groot aantal transacties gemeten natuurlijk) te veel risico nemen. Deze beleggers hebben misschien relatief weinig verliesposten, maar die zijn wel erg groot.
[/quote]
Ok, daar zit wat in. Lang blijven zitten en vroeg of laat kun je gelijk krijgen, maar krijg je het niet, dan is de schade enorm. Doe ik in elk geval niet, stap er sneller uit.
[quote=De AEX Belegger]
moet je wel een groter risico willen accepteren. De koers kan immers veel verder dalen en je niet alleen meer verlies geven, maar ook een gedeelte van je vermogen economisch onverstandig vastleggen. Dat geld had je in de tussentijd ook ergens anders in kunnen investeren. Het gaat dus niet alleen om het minimaliseren van verliezen, maar het maximaliseren van de potentie van je vermogen.
[/quote]
Precies, daarom wil ik ook niet te lang in slechte posities blijven zitten. Verliesnemen doet even pijn, maar lucht daarna ook geweldig op. Daarna kun je verder tenminste.
[quote=De AEX Belegger]
Begin eens met het controleren van je stop loss niveau. Is deze gefundeerd gekozen? Als je lange termijn wil beleggen, moet je geen stop loss van 5%-10% nemen, bijvoorbeeld. Probeer je vervolgens niet blind te staren op hoe vaak je winst heb gehad, maar hoe klein je je verliezen hebt weten te houden en hoe groot je je winsten heb laten worden. Ik denk dat beleggers die ontevreden zijn met hun resultaten heel goed weten dat ze te vaak verliesposten niet of te laat afsluiten en bij een beetje winst gelijk winstnemen.