Beleggen.nl Markt MonitorMarkt Monitor

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Ik wil even afscheid nemen

109 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 februari 2013 19:28
    klinkt als de klaagzang die 350 jaar geleden ook klonk. en misschien volgt er na deze gouden eeuw weer een nieuwe pruikentijd.

    van duijn schreef er al over.
  2. Hallo! 9 februari 2013 19:30
    quote:

    ben d'r klaar mee schreef op 9 februari 2013 19:28:

    van duijn schreef er al over.
    André van Duijn?
  3. [verwijderd] 9 februari 2013 20:22
    niks comazuipen,
    zat in 50-er en 60-er jaren avonden in lucky star,cottonclub,sheherezade en s’nachts in casablanca.
    heb alle grote jongens gezien en gehoord,behalve bird, webster,chet,hawkins,miles,bechet, ella (in het concertgebouw) en noem maar verder op.
    toepasselijk voor deze site
    www.youtube.com/watch?v=_NX8kw-Ah5Y
    nee liever nimmer meer. ( achter /watch staat?v=_NX8kw-Ah5Y )
    bracht na schooltijd (hbs-b) twee kranten rond met aan de ene kant van mijn fietstas het parool ,wat gaf die drukinkt af en wat waren de lezers sociaaldemocraten een krenters en nu proberen ons hardwerkenden te plukken? ,aan mijn hola . aan de andere kant zat de waarheid waarvan ik met nieuwjaar wel totaal 80 gulden fooi kreeg en dat was in de 50-er jaren heel,heel veel geld.je ziet het van de echte socialisten moet de mens het hebben.
    en zo word je langzaam miljonair.
    maar om nu nog te zeggen : “ ik wil even afscheid nemen “ prutsers hadden jullie eerder moeten doen maar gaat één van jullie uiteindelijk het licht zien neem dan kontakt met mij op .
    de advieskosten en hulp staan in geen verhouding tot de te maken winsten en bedenk dat de eigenaar van een tweede huis in frankrijk mede te maken krijgt met de nederlandse belasting maar aangezien een nederlands-frans belasting verdrag mede bepaalt dat niet 2 maal belasting geheven mag worden over het zelfde bezit betaalt u bij aangifte in box 3 niets.
    de nederlandse eigenaar van frans onroerendgoed krijgt in frankrijk te maken met de impôt de solidarité sur la fortune maar frankrijk kent een hoog progressief tarief (hoe hoger de waarde van het tweede franse huis,des te hoger het percentage )
    maar is de waarde van uw onroerendgoed minder dan € 1.300.000,-
    dan is het belastingbedrag dat je betaalt jaarlijks 0 centen.
    en aangezien u al 0 centen belasting in frankrijk betaald heb betaal je niets in box 3 over je eerste 1,3 miljoen.
    maak gebruik van mijn kennis , dat ik niet loop te pochen zoals sommige snuiters in de iex en het bestuderen van modelportefeuilles is pure armoe is zonde van je tijd mede gezien de resultaten die ze mij proberen voor te schotelen.
    je ziet dat alleen al aan mijn advies in de beurscompetitie dat ik wel enig kaas gegeten heb van een paar centjes verdienen .
    slechts door het steeds introduceren van nieuwe spelregels lukt het eenmans dictatoriaat 5 foute opgaven bij sluiting nog steeds mee te tellen in tegenstelling tot mijn correcte opgave ,daar heeft men alle tijd voor maar om even te waarschuwen op het moment wanneer je een leuk cadeau aangeboden krijgt niks hoor.
    maar steeds op de eerste plaats te belanden schept afgunst.
    heb ik duidelijk gemerkt in deze “fijne” koffiekamer.
    werd zelfs de guillotine toegewenst ,mag hier kennelijk allemaal maar als het maar annoniem blijft.
    jullie denken toch niet dat ik nog eens mijn ervaring in zo’n spelletje nog eens gratis ga delen?

    o, fortuna,
    velut luna
    statu variabilis,
    semper crecis
    aut decrescis ;
    vita detestabilis
    nunc obdurat
    et tunc curat
    ludo mentis aciem
    egestatem,
    protestatem
    dissolvet ut glaciem
  4. [verwijderd] 9 februari 2013 20:32
    quote:

    Global Selection schreef op 9 februari 2013 19:00:

    [...]
    Daar komt bij dat vele HBO instellingen heel veel vrijheid ken(n)(d)en. Drie dagen naar school en twee dagen zelfstudie. Vorig jaar kwam ik een oud-leerling tegen die achter de kassa van een supermarkt zat. Ik vroeg of ze was gestopt met de opleiding. Nee, was het antwoord, we moeten aan zelfstudie doen, maar dat doet niemand.
    Vroeger op de universiteit was het een en al vrijheid. Het enige college wat ik vroeger gevolgd heb was 1 verplicht afstudeervak.

    Vrijheid, daar moet je nl. ook mee om leren gaan. Je kunt iedereen wel altijd aan het handje houden maar daar worden het geen grote mensen van.

    En aangezien er nogal gesneden is in studie financiering moeten studenten wel meer bijverdienen.
  5. [verwijderd] 9 februari 2013 21:51
    De oudjes hadden het goed omdat ze nog niet hoefden te betalen voor honderdduizenden allochtonen die niets doen, behalve stadsdelen ten gronde richten. Blijkbaar wisten de oudjes dmv hun stemgedrag de waanzin nog te voorkomen. De oudjes gingen dan ook nog wel eens de straat op en gingen met de ME op de vuist als het te gek werd. Dat laatste toen ze nog jong waren dan, maar ik denk dat ze nog meer pit hebben dan de jongeren als het er op aan komt :)
  6. [verwijderd] 10 februari 2013 07:53
    quote:

    katzenkop schreef op 9 februari 2013 17:48:

    [...]

    Is dat soms de reden waarom jullie vinden dat degenen die dat niet gedaan hebben nu maar voor alles op moeten draaien?
    Alles is beginnen veranderen vanaf 1971.Van 1945 tot 1971 waren de gouden jaren.
    Daarna is de miserie langzaam begonnen die de volgende jaren gaat uitmonden in een drama.We zitten midden in de Kondratieffwinter.Velen beseffen dit niet.
    Hier in deze ivoren toren wordt aan de touwtjes getrokken voor heel de financiële wereld.
    The Untouchables !!!!
    Hier voeren de witteboord criminelen hun snode plannen uit.

    www.afvn.nl/2008_4/afpag14_16.htm
  7. forum rang 6 marique 10 februari 2013 10:04
    quote:

    simi500 schreef op 10 februari 2013 07:53:

    Van 1945 tot 1971 waren de gouden jaren.
    Luister eens naar je bonpapa/-mama. Die willen voor geen goud meer terug naar jouw 'gouden' jaren.
  8. Hallo! 10 februari 2013 10:36
    quote:

    ben d'r klaar mee schreef op 9 februari 2013 20:32:

    Vrijheid, daar moet je nl. ook mee om leren gaan. Je kunt iedereen wel altijd aan het handje houden maar daar worden het geen grote mensen van.
    Ben, je moet wel met de tijd meegaan. Vroeger was een school opvoedkundig bezig. Geef een leerling de kans om onderuit te gaan. Dat is een goede leerschool voor zijn/haar hele leven.

    Nu kijken schoolmanagers naar rendement. Van mijn manager moest ik laatst een gesprek voeren met een leerling die er slecht voor staat in de examenklas. Hij zou zich moeten terugtrekken voor het examen. De kans dat hij zakt is vrijwel 100%. Dat beïnvloedt het schoolrendement in negatieve zin.

    Deze week weer een fraai staaltje meegemaakt. Ik had een toets gemaakt en een normering, etc. voorgesteld. Ik hoor niets van mijn collega. We hadden het werk met de klassen besproken en een leerling in de klas van mijn collega protesteert vanwege de in zijn ogen veel te strenge normering. Mijn collega neemt dat serieus en vraagt mij de normering te herzien. Zelf ga ik uit van het principe wie niet werkt, zal ook niet eten. Ik hou vast aan de afgesproken normering. Onze managers komen er achter en willen een gesprek met ons. Mijn collega wil zich niet aan de afgesproken normering houden en die versoepelen. Ze ging akkoord met de cesuur, als de onvoldoendes maar werden opgehoogd. Ik had geen zin in een welles nietes spelletje, dus hebben we een wiskunde docent een glijdende schaal laten maken.

    Toen ik dit aan de klas meedeelde, waren de leerlingen die een voldoende hadden gescoord woest. Zij hadden zich ingespannen en de luilakken werden beloond. Een leerling die driekwart van de tijd niet op school was geweest en totaal niets voor de toets had gedaan, ging van 1.5 naar een 3. Zelf vind ik de totale gang van zaken een miskleun van de eerste orde die zijn opvoedkundige waarde totaal voorbij schiet. Onze managers waren zeer content. De slaagkans voor de luilakken is iets groter geworden zodat het rendementscijfer voor school er beter uit kan zien.
  9. W de Lange 10 februari 2013 11:06
    Ouderen hebben prima! Ze gingen gratis naar de kleuterschool, middelbare school, universiteit, mochten eindeloos studeren op kosten van de staat, hadden na de studie bijna meteen een baan, (na een jaartje over de wereld trekken, we mochten zo hard rijden als we wilden, de pakkans van een slokje op achter het stuur was minimaal, en je mocht nog neuken zonder condoom. Als je ontslagen had kreeg je veel geld mee, de VUT bestond, vanaf je 55e kreeg je 75 van je laatste loon tot aan je pensioen, je huis werd alleen maar meer waard, de rente was tot 200% van de waarde van je huis aftrekbaar, de banken leenden je wat je nodig had, de ziektekosten waren heeel laag, de tandarts gratis en een vakantie naar de Costa's was betaalbaar.

    Ouderen hebben dus een prachtig leven gehad. De oplossing is vrij simpel: ga beleggen, find/create a job, en verlaag je kosten
  10. forum rang 6 marique 10 februari 2013 11:08
    quote:

    Global Selection schreef op 10 februari 2013 10:36:

    De slaagkans voor de luilakken is iets groter geworden zodat het rendementscijfer voor school er beter uit kan zien.
    En zo kweken we 'excellente' scholen en 'excellente' leerlingen die 'excellente' prestaties leveren . :-(
    Ronduit schokkend, om maar eens een politiek correct gezegde te gebruiken.

    Verder veel dank en waardering voor de inkijkjes in het huidige onderwijsveld.
  11. forum rang 6 marique 10 februari 2013 11:13
    quote:

    W de Lange schreef op 10 februari 2013 11:06:

    Ouderen hebben dus een prachtig leven gehad.
    En hier spreekt een jonkie zonder enig historisch besef.
    Geschiedenis was/is je favoriete keuzevak?
  12. Ivanrybkin 10 februari 2013 11:26
    quote:

    greenmans schreef op 9 februari 2013 13:42:

    De babyboom generatie van nu is ook de generatie die krom gelegen heeft om hun kinderen te laten studeren. Ben zelf op 16 jarige leeftijd begonnen met werken en ben nu al 42 jaar ononderbroken aan het werk. Mag ik dan iets opgebouwd hebben? Als mijn kinderen zo beginnen te zeiken dat wij het veel te goed hebben, begin ik met te zeggen dat ze dan het geld wat ik in hun opleiding heb gestopt maar eens terug moeten betalen.

    Die kinderen van u zullen ook krom moeten liggen om uw kleinkinderen te kunnen laten studeren.
    Die zitten echt niet te wachten op een opa die dan chagrijnig gaat zitten doen dat hij zijn geld beter in andere dingen dan in de studie van zijn kinderen had willen stoppen.
    Zij zullen ooit uw mantelzorgers zijn, dus ik zou de relatie maar vriendelijk houden:)
  13. [verwijderd] 10 februari 2013 11:26
    quote:

    Global Selection schreef op 10 februari 2013 10:36:

    [...]

    Ben, je moet wel met de tijd meegaan. Vroeger was een school opvoedkundig bezig. Geef een leerling de kans om onderuit te gaan. Dat is een goede leerschool voor zijn/haar hele leven.

    Nu kijken schoolmanagers naar rendement. Van mijn manager moest ik laatst een gesprek voeren met een leerling die er slecht voor staat in de examenklas. Hij zou zich moeten terugtrekken voor het examen. De kans dat hij zakt is vrijwel 100%. Dat beïnvloedt het schoolrendement in negatieve zin.

    Ja, het denken in targets en meetbare doelen. Mooi, maar al achterhaald in het bedrijfsleven als vaak contra-productief. De overheid doet het nog eens dunnetjes over.

    Anderzijds, als ik zie wat goeie leerlingen tegenwoordig aan extra stof krijgen in het basisonderwijs. Dat was er in mijn tijd nog niet. Wel zie je heel erg de tweedeling groeien tussen kansrijke en kansloze leerlingen.
  14. Hallo! 10 februari 2013 11:39
    quote:

    ben d'r klaar mee schreef op 10 februari 2013 11:26:

    Wel zie je heel erg de tweedeling groeien tussen kansrijke en kansloze leerlingen.
    De aandacht gaat uit naar de kansloze jongeren en niet naar de kansrijke. De kansrijke krijgt op de basisschool stof aangeboden, maar er wordt niets mee gedaan.

    Vorig jaar een studiedag gehad over taalbeleid. Ruim 18% van de Havo en VWO leerlingen kan in de examenklas niet zelfstandig een boek lezen, omdat hun woordenschat ernstig te kort schiet. Kort gezegd komt het er op neer dat de helft van deze leerlingen ernstig te kort schiet op het gebied van taal- en rekenvaardigheid.
  15. forum rang 6 marique 10 februari 2013 11:54
    quote:

    ben d'r klaar mee schreef op 10 februari 2013 11:26:

    1) Anderzijds, als ik zie wat goeie leerlingen tegenwoordig aan extra stof krijgen in het basisonderwijs. Dat was er in mijn tijd nog niet.
    2) Wel zie je heel erg de tweedeling groeien tussen kansrijke en kansloze leerlingen.
    1) En de wat zwakkere schaapjes krijgen extra huiswerk mee. Dat was in jouw tijd dan ook nog niet het geval.
    2) Vraag me af of dat wel zo is. In vroeger tijden gingen kinderen uit de 'arbeidersklasse' (vergeef me de uitdrukking) na de lagere school onmiddellijk werken. 'Doorstuderen' was voorbehouden aan de hogere sociale klassen en ook nog een beetje voor de middenklasse (zeg ambtenaren). Sommige slimme arbeiderskinderen wisten zich echter via avondcursussen op te werken tot hogere posities. Avondstudie was vroeger sowieso een bloeiende onderwijstak. Bestaat nauwelijks meer.
    Alle studie tegenwoordig op school of in de baas zijn tijd.
    Ik wil maar zeggen dat de scheiding er vroeger ook was, maar misschien wat diffuser.

  16. forum rang 5 DurianCS 10 februari 2013 11:54
    quote:

    Global Selection schreef op 10 februari 2013 11:39:

    [...]

    De aandacht gaat uit naar de kansloze jongeren en niet naar de kansrijke. De kansrijke krijgt op de basisschool stof aangeboden, maar er wordt niets mee gedaan.

    Klopt. Je kunt het de leerkracht misschien niet kwalijk nemen, maar alles is er op gericht om de mindere leerlingen te helpen, en de goede leerlingen die "redden het toch wel". Goede leerlingen pikken zelfstandig heel veel op, zowel op school als daar buiten, maar zeker in de hoogste klassen heeft de school niet veel meer te bieden.
  17. [verwijderd] 10 februari 2013 12:10
    quote:

    marique schreef op 10 februari 2013 11:13:

    [...]
    En hier spreekt een jonkie zonder enig historisch besef.
    Geschiedenis was/is je favoriete keuzevak?

    Voordat je prat gaat op het zogenaamde historische besef verdient het mijns inziens eerder een aanbeveling om eerst eens juist te lezen en vervolgens daarop een antwoord te formuleren. Op die wijze voorkom je dat je denkt te reageren op de inhoud van betreffende persoon maar het eigenlijk niet doet.

    Reagerend alsnog op je eerste bijdrage: De mensen die vanaf de jaren 50/60 aan hun arbeidsleven begonnen hebben dit vrijelijk kunnen doen en hebben in alle rust iets moois op kunnen bouwen. Geen oorlog en in toenemende welvaart. Zeker als je hier je historisch besef op los laat zul je toch niets anders dan moeten erkennen dat de periode na 40-45 de langste periode is geweest waarin Nederland zonder oorlog verder de toekomst in kon. Vanaf het nulpunt in 45 hebben de krasse knarren van nu de gelegenheid gehad(dank u wel voor uw hulp EEG) om van dit land weer iets moois te maken.
  18. [verwijderd] 10 februari 2013 12:20
    quote:

    marique schreef op 10 februari 2013 11:54:

    [...]
    1) En de wat zwakkere schaapjes krijgen extra huiswerk mee. Dat was in jouw tijd dan ook nog niet het geval.
    2) Vraag me af of dat wel zo is. In vroeger tijden gingen kinderen uit de 'arbeidersklasse' (vergeef me de uitdrukking) na de lagere school onmiddellijk werken. 'Doorstuderen' was voorbehouden aan de hogere sociale klassen en ook nog een beetje voor de middenklasse (zeg ambtenaren). Sommige slimme arbeiderskinderen wisten zich echter via avondcursussen op te werken tot hogere posities. Avondstudie was vroeger sowieso een bloeiende onderwijstak. Bestaat nauwelijks meer.
    Alle studie tegenwoordig op school of in de baas zijn tijd.
    Ik wil maar zeggen dat de scheiding er vroeger ook was, maar misschien wat diffuser.
    Oh ja, die scheiding was er vroeger ook. En overigens ben ik niet zo oud dat er sprake was van arbeidersklassen hoor ;) Heb het over zeg 30 jaar geleden.

    Maar ... het niveauverschil in lezen in groep 4/5/6 (vroegere 2e/3e klas/4e klas) wat ik nu zie heb ik vroeger nooit zo meegemaakt. Maar misschien was het er wel, maar had je dat als kind niet door.
  19. [verwijderd] 10 februari 2013 12:22
    quote:

    Global Selection schreef op 10 februari 2013 11:39:

    [...]

    De aandacht gaat uit naar de kansloze jongeren en niet naar de kansrijke. De kansrijke krijgt op de basisschool stof aangeboden, maar er wordt niets mee gedaan.
    Dat is absoluut niet wat ik meemaak en hoor van ouders met kinderen op andere scholen. Als je kijkt hoeveel plusklasjes, one-day-week scholen en dat soort zaken er tegenwoordig zijn. Slimme kinderen werden tegenwoordig veel beter begeleid dan vroeger.
109 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beleggen.nl

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 466 6.998
AB InBev 2 5.479
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.582 51.129
ABO-Group 1 22
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.132
Accentis 2 264
Accsys Technologies 23 10.458
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 188
ADMA Biologics 1 34
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 14 17.625
Aedifica 3 900
Aegon 3.258 322.614
AFC Ajax 537 7.084
Affimed NV 2 6.287
ageas 5.844 109.883
Agfa-Gevaert 14 2.047
Ahold 3.538 74.288
Air France - KLM 1.025 34.975
AIRBUS 1 11
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 467 13.029
Alfen 16 24.250
Allfunds Group 4 1.468
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.251
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 403
Altice 106 51.198
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.486 114.811
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.834 242.596
AMG 971 133.004
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 305 6.685
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 481
Antonov 22.632 153.605
Aperam 92 14.886
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 379
Arcadis 252 8.731
Arcelor Mittal 2.033 320.457
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 286
arGEN-X 17 10.282
Aroundtown SA 1 219
Arrowhead Research 5 9.715
Ascencio 1 26
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.108 39.065
ASML 1.766 105.508
ASR Nederland 21 4.451
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 466
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 32 13.583
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 64
Azerion 7 3.383