Janssen&Janssen schreef op 11 februari 2022 23:46:
[...]
Resultaten
Acute HAE-aanvallen worden behandeld met on-demand medicatie; er is echter een consensus dat LTP routinematig moet worden overwogen voor risicovermindering en preventie van toekomstige episodes. De richtlijnen van de World Allergy Organization/European Academy of Allergy and Clinical Immunology van 2017 bevelen aan dat alle patiënten met HAE routinematig worden geëvalueerd op LTP en de richtlijnen van de HAE Association (HAEA) van 2020 benadrukken dat de beslissing om LTP te gebruiken niet gebaseerd moet zijn op rigide criteria, maar moet veeleer gebaseerd zijn op de individuele behoeften van de patiënt. Beide richtlijnen bevelen C1INH aan als eerstelijns/voorkeurstherapie voor LTP bij een reeks patiënttypes, waaronder volwassenen, kinderen/adolescenten en zwangere/zogende patiënten. De HAEA beveelt ook de kallikreïneremmer, lanadelumab, aan als eerstelijnsoptie voor LTP.
wat ik met dit artikel wil aangegeven Bassie, dat het nog niet zomaar een gelopen race is
om Pharming af te schrijven als medicijn voor HAE. er wordt hier vaak meerdere malen beweert dat door de opkomende profylaxe behandelingen Pharming de langste tijd heeft gehad.
ondanks dat pharming GEEN toelating heeft tot de LTP markt. Geven 2 leidende gezondheids instituten ter wereld gewoon letterlijk aan dat er wel degelijk een potentie en groot marktaandeel voor een C1INH medicijn op de LTP markt mogelijk is.
Hoe Pharming hier mee om gaat en wat hun vervolg acties verder hierop zijn is aan Pharming zelf. mocht ze het weer overwegen dan is er 1 hobbel minder om te nemen, de WHO staat immers achter je product als eerstelijns medicijn voor de LTP