Beleggen.nl Markt MonitorMarkt Monitor

Perpetuals, Steepeners Terug naar discussie overzicht

9% SRLEV 2011-2041

77 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. dutchperp 14 september 2011 23:03
    Ben ook wel benieuwd hoeveel stukken de verkoper nog heeft. De Zwitserse 7% SRLEV blijft nog steeds rond de 100% noteren (geprobeerd om short te gaan in deze met de 9% SRLEV als dekking, maar ABN, Alex en Lynx bieden deze mogelijkheid niet, weet iemand een broker waar dit wel kan?). Het enige echte probeem (volgens mij) met eventueel niet betalen van rente is een situatie genoemd "capital adequacy event". Die kans is echter klein, SRLEV heeft een A3 rating en nagenoeg heen exposure Griekenland. Het ziet er wel naar uit dat 60% de echte bodem wordt. Ik verwacht trouwens wel nog wat vuurwerk mbt Griekenland. Denk dat dat best weleens komend weekend tot een aangekondigd default kan komen.
  2. MRK1 15 september 2011 12:51
    zeer interessante draad. dank allen. heb nog geen positie maar deze staat wel bovenaan de watchlist nu.
  3. [verwijderd] 15 september 2011 21:31
    "The Seller" heeft weer redelijk kunnen verkopen vandaag. Als ik de orders bekijk met transacties van 100K, 75K en 50K. In totaal zijn er weer 761 obligaties verhandeld. Liggen nu nog 200 stukken overnight inhet orderbook, maar volgens mij begint het eind van de verkoopgolf in zicht te komen. Ik ga morgen misschien eens klein instappen.
  4. fwb 16 september 2011 09:38
    Beste Third Way en anderen,

    Volgens mij ligt het allemaal een stuk eenvoudiger dan jullie denken. Omdat de SRLEV 9% een redelijk liquide stuk is, kan deze ook in de interbank OTC markt worden verhandelen. Op mijn bloomberg terminal kan ik zien dat op dit moment (9:30 uur) de "composite" OTC prijs 63.775/66.975 is, en dat werkt dan in 1000k aan zowel de bied als laat kant. Op hetzelde moment zitten de plukken van 100k op de AEX op 68 en 69. Ik heb dit een tijdje zitten volgen en het is altijd zo de de 100k plukken rond de OTC prijs zitten. "The seller" is gewoon iemand die toegang heeft tot zowel de beurs als ook de OTC markt en hij arbitreert deze twee markten tegen elkar en pakt telkens 2% of meer.
  5. benito c. 16 september 2011 10:18
    Dank allen voor de info.

    Ik heb nu ook het kleine postje van de cumulatieve SNS ingeruild voor de SR Leven.
  6. fwb 16 september 2011 11:51
    quote:

    benito c. schreef op 16 september 2011 10:18:

    Dank allen voor de info.

    Ik heb nu ook het kleine postje van de cumulatieve SNS ingeruild voor de SR Leven.
    Ik vind het verstandig om uit perp te switchen naar "dated" obligaties.

    Bij zulke hoge yields voor SNS moeten we (de markt) er toch serieus rekening me houden dat er "iets" vervelends gaat gebeuren met de SNS, bv verlengen/hernieuwen van de staatssteum.

    Als het weer zover komt dan denk ik dat deze keer de perpetuals er niet zo goed vanaf komen (dan in 2008/09). Kijk maar naar wat in Ierland is gebeurd.

    De 11.25% heeft dan wel de hoogste Yields, zowel current/to maturity/ to call, maar de 6.25% 2020 of de SRLEV 9% zijn toch ook al fors.

    Wel is het zo dat de 6.285% Perp een heel mooie yield to call heeft. Die call zou er best eens komen komen ivm Basel III, of anders een bod.

  7. Sparhans 16 september 2011 22:41
    @fwb. Ik denk dat je in de huidige marktsituatie niet moet verwachten dat er veel banken zullen zijn die hun tier I gaan callen, maar igv SNS lijkt het me al helemaal onwaarschijnlijk door de staatsteun en zwakke kapitaalspositie (versus hoofdpijn dossiers zoals Bouwfonds commercieel vastgoed), ergo yield-to-call zou ik niet al te veel op varen.

    Die 100K orders in de SNSLev vielen mij ook op en als ik moet gissen is het SNS zelf die die stukken gewoon niet allemaal heeft kunnen plaatsen en ze alsnog probeert te slijten op deze manier zodat ze alsnog mee tellen als buffer. 15% yield voor achtergestelde funding is voor SNS mogelijk nog steeds eeen 'koopje'?!
  8. [verwijderd] 18 september 2011 12:50
    @ fwb: dat blijft de vraag welke bank er in de OTC markt deze stukken voor 66 a 67% van de hand doet. Dit doe je alleen als je erg bezogd bent over de crediteur of als je dringend liquide middelen nodig hebt.

    Weet iemand of deze lening volledig geplaatst is, of dat SNS inderdaad nog een restant in de markt aan het zetten is.
    Mag dit trouwens ?

    Ik heb vrijdag in ieder geval een klein plukje gekocht. Blijf deze in de gaten houden.
  9. Braams 22 september 2011 16:30
    quote:

    spaasje schreef op 12 september 2011 08:54:

    [...]

    Enkele voorbeelden uit de prospectus die mij aan het denken hebben gezet:

    Integration risks following mergers...

    Between 30 June 2008 and 1 November 2009, the Issuer merged with several entities.

    The extensive network of intermediaries of the Issuer is its most important distribution channel and the Issuer may be unable to maintain a competitive distribution network.

    The Issuer faces substantial competitive pressures which could adversely affect its results of operations.

    SRLEV NV is een samentrekking van Reaal Levensverzekeringen, Zwitserleven, DBV verzekeringen en nog wat ander klein grut. Hier zijn vnl. pensioenverzekeringen in de tweede en derde pijler (werkgevers en particulieren voorzieningen) ondergebracht. Beter bekend als het woekerpensioen en de woekerpolis.

    Door nieuwe varianten zoals het banksparen en inmiddels ook de PPI, komt er niks tot nauwelijks wat nieuws binnen, behoudens de premies van reeds lopende pensioenregelingen. Echter zal dat ook (snel) verminderen omdat men steeds meer kiest voor gunstigere varianten.

    Daarnaast loopt SRLEV een zeker risico m.b.t. de toekomstige uitbetalingen (mits dit toegezegd is) door de lage rekenrente en de vergrijzing. Om maar niet te spreken van de zwakke beurskoersen. Wat dat betreft heeft het min of meer dezelfde sores als een pensioenfonds.
  10. sparenbas 24 september 2011 09:16
    quote:

    Braams schreef op 22 september 2011 16:30:

    [...]

    SRLEV NV is een samentrekking van Reaal Levensverzekeringen, Zwitserleven, DBV verzekeringen en nog wat ander klein grut. Hier zijn vnl. pensioenverzekeringen in de tweede en derde pijler (werkgevers en particulieren voorzieningen) ondergebracht. Beter bekend als het woekerpensioen en de woekerpolis.

    Door nieuwe varianten zoals het banksparen en inmiddels ook de PPI, komt er niks tot nauwelijks wat nieuws binnen, behoudens de premies van reeds lopende pensioenregelingen. Echter zal dat ook (snel) verminderen omdat men steeds meer kiest voor gunstigere varianten.

    Daarnaast loopt SRLEV een zeker risico m.b.t. de toekomstige uitbetalingen (mits dit toegezegd is) door de lage rekenrente en de vergrijzing. Om maar niet te spreken van de zwakke beurskoersen. Wat dat betreft heeft het min of meer dezelfde sores als een pensioenfonds.
    Jij bent wel erg negatief over SRLEV. Ik dacht dat sommigen hier SRLEV juist hoger/beter inschatten dan SNS zelf ? Nou is het natuurlijk geen teken van kracht als een bedrijf moet lenen tegen 9% en die lening nog niet eens volledig geplaatst krijgt, dus je zou best wel eens gelijk kunnen hebben. Wel vraag ik mij af hoe de verhouding verder is tussen SRLEV en SNS ? Iemand een link ? Heeft SNS geen 403-verklaring afgegeven voor SRLEV (waardoor SNS aangesproken kan worden bij tekorten van SRLEV en SRLEV dus niet zomaar kan laten klappen - als dat al zou kunnen) ?
  11. Braams 24 september 2011 13:22
    Nou ja negatief, da's niet de bedoeling hoor. Maar ik zie voorlopig weinig groeikansen voor levensverzekeraars tenzij de als de sodemieter wiedeweerga hun bedrijfsmodel aanpassen en met goede producten komen.

    Er blijft aan de andere kant natuurlijk wel een groeiende pensioenvraag vanuit de bedrijven en consumenten (terugtrekkende overheid, vergrijzing, matig renderende pensioenfondsen e.d.) maar dan moeten ze het wel goed aanpakken. Met Zwitserleven hebben ze natuurlijk een dijk van een naam maar producttechnisch is er veel concurrentie vanuit het banksparen en inmiddels ook de PPI's (Premie Pensioen Instellingen) die het tegen veel lagere kosten kunnen.

    Ja, volgens mij heeft een bovenliggend concern een 403 verklaring afgegeven. Het gaat om Reaal NV (dus niet SNSReaal NV) en dat is de verzekeringstak van het SNSReaal concern. Zie ook: www.snsreaal.nl/over-ons/organisatie....

    Het verzekeringsconcern draagt bij aan de winst van de SNSReaal groep. www.amweb.nl/nieuws/nederland/ook-hog...

    Ik vermoed dat SNS/Reaal dringend zijn balans moet versterken.
  12. forum rang 5 The Third Way... 24 september 2011 15:11
    Volledig eens met de stelling over de balans. SRLEV kan met 260% solvabiliteit H1 wel tegen een stootje, maar dankzij Berlusconi wordt er nu wel hard gebeukt. Indien GR en P tenonder gaan lijkt er geen onoverkomelijk probleem, Italie is van een andere orde gezien de hoeveelheid IT staatsoblies en oblies van financiele instellingen (welke, toch niet te veel a la Francaise?) op de balans.

    De muziek stopt indien Berlusconi blijft dansen...

  13. Braams 25 september 2011 12:04
    Absoluut mee eens dat als Italië ten onder gaat, heel wat financiële instellingen worden meegesleurd en een giga (financiele) ramp ontstaat.

    Maar ik kan me haast niet voorstellen dat zoiets zal gebeuren. I.t.t. tot GR en P heeft Italië wel een grote verdiencapaciteit. Dus zou je eerder een streng bezuinigings-/reddingsplan verwachten. Maar goed, er zijn wel gekkere dingen gebeurd.

    Een overigens aardig artikeltje hierover: www.presseurop.eu/nl/content/article/...
  14. forum rang 5 The Third Way... 25 september 2011 13:01
    Ik kan het me ook niet voorstellen dat IT ten onder gaat, maar het is geen binaire discussie. Een IT dat er lang over doet om de zaakjes op orde te krijgen kan afwaarderingen van oblies veroorzaken die dan op een gegeven moment als dusdanig op de balansen zullen moeten worden gewaardeerd. En dan is het spel al op de wagen. Anderzijds, indien het beter gaat en de inflatie en LT rente weer gaan stijgen, is er ook eenzelfde probleem. Misschien toch maar geen fair values meer op de balans :-)

    Ik hou mijn vingers op de knoppen net zoals in 2009. Dit is een tijd waarin vermogens worden gebroken of gemaakt...

  15. Sparhans 25 september 2011 23:30
    Het is mijns inziens juist wel een binaire discussie. Als Italie echt tot afstempelen zou komen dan hoef je je specifiek over je SNS'jes echt geen zorgen meer te maken, want dan crash'ed alles wat je bezit, inclusief huis en de euro'tjes die op je rekening courant staan bij onze 'gezonde NL banken'. Want of de pin-apparaten dan nog werken is de vraag; Terug naar de barter-trades!

    We zitten er al veel te diep in, want lokale spelers (die ze bij de ECB belenen) en de ECB zijn de enige die op dit moment nog perifere obligaties kopen...en wie is de ECB? Dat zijn wij met zn allen! Dus ik acht de kans groter dat ook in de EU uiteindelijk de geldpers aan zal gaan in geval van acute nood, dan dat Italie af zal gaan stempelen. Maar dat de EC en ECB de druk houden op de Zuidelijke landen door met mondjesmaad de helpende hand te bieden begrijp ik ook wel weer....de Papandreou's en Berlusconi's cum suis zijn niet te vertrouwen en alleen de markt lijkt een beetje indruk te maken op die charlatans!

    Hou vooral je vingers aan de knoppen, maar of het je op afzienbare tijd rendement op zal leveren hangt volledig af van politici en enige vorm van fundamentele analyse zal je daar echt niet bij helpen...middelen en bidden maar of toch alsnog vol in swissies, NOK'en of goud?! Hoe meer binair wil je het hebben?
  16. forum rang 5 The Third Way... 26 september 2011 08:31
    Indien IT blijft doormodderen en niet failliet gaat, dan handelen de staatsoblies op lagere waarderingen - laten we hier nu zeggen 20% - terwijl er niet afgestempeld moet worden. Veel financiele instellingen kunnen die 20% fair value afwaardering op de balans niet aan.

  17. Lk-33 26 september 2011 09:17
    quote:

    The Third Way... schreef op 26 september 2011 08:31:

    Veel financiele instellingen kunnen die 20% fair value afwaardering op de balans niet aan.
    Als het kaartenhuis ineenstort, dat wil zeggen dat niemand elkaar meer vertrouwt en er een liquiditeitscrisis ontstaat, dan hebben zo ongeveer alle financials een probleem.

    Welke financials kunnen een afwaardering wel hebben en welke niet is dan de vraag.
  18. forum rang 5 The Third Way... 26 september 2011 09:40
    Om alle onduidelijkheid uit de lucht te halen: Sparhans en LK-33, jullie stellen dus dat indien IT en S niet failliet gaan, er geen vuiltje aan de lucht is?

    And now for something completely different: exposure 2010 van alle banken op staatsschuld:
    www.ft.com/intl/cms/s/0/c7d18246-ae12...

  19. Lk-33 26 september 2011 12:16
    quote:

    The Third Way... schreef op 26 september 2011 09:40:

    Om alle onduidelijkheid uit de lucht te halen: Sparhans en LK-33, jullie stellen dus dat indien IT en S niet failliet gaan, er geen vuiltje aan de lucht is?

    And now for something completely different: exposure 2010 van alle banken op staatsschuld:
    www.ft.com/intl/cms/s/0/c7d18246-ae12...

    Als landen als IT en S failliet gaan, kunnen staatsschulden überhaupt geen vertrouwen meer genieten van obligatiehouders. Dat legt de bijl aan de worstel van het financiële stelsel en dat betekent niet een solvabiliteitscrisis maar een liquiditeitscrisis. Waar het IMF en anderen zo bang voor zijn wegens het gebrek aan daadkracht van dit moment. Ik vraag me af of het dan veel uitmaakt of je toevallig in SNS zit of Aegon, ik noem maar wat. Ik vind een liquiditeitscrisis momenteel not steeds geen reële uitgangssituatie.

    Dan resteert de vraag die mijn grote nieuwsgierigheid wekt, wat betekent een "niet acute" crisis momenteel voor de NL financials in het algemeen en de door ons vaak behandelde financials in het bijzonder? Als het zo blijft voortkabbelen zoals het nu is?
  20. forum rang 5 The Third Way... 26 september 2011 14:34
    quote:

    Lk-33 schreef op 26 september 2011 12:16:

    [...]

    Dan resteert de vraag die mijn grote nieuwsgierigheid wekt, wat betekent een "niet acute" crisis momenteel voor de NL financials in het algemeen en de door ons vaak behandelde financials in het bijzonder? Als het zo blijft voortkabbelen zoals het nu is?

    Grapjas, dat was mijn vraag...

77 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beleggen.nl

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 466 7.001
AB InBev 2 5.482
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.582 51.203
ABO-Group 1 22
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.132
Accentis 2 264
Accsys Technologies 23 10.528
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 188
ADMA Biologics 1 34
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 14 17.650
Aedifica 3 901
Aegon 3.258 322.664
AFC Ajax 538 7.086
Affimed NV 2 6.288
ageas 5.844 109.885
Agfa-Gevaert 14 2.048
Ahold 3.538 74.294
Air France - KLM 1.025 34.998
AIRBUS 1 11
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 467 13.036
Alfen 16 24.333
Allfunds Group 4 1.468
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.251
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 405
Altice 106 51.198
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.486 114.813
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.835 242.748
AMG 971 133.089
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 305 6.686
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 485
Antonov 22.632 153.605
Aperam 92 14.936
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 380
Arcadis 252 8.731
Arcelor Mittal 2.033 320.579
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 286
arGEN-X 17 10.288
Aroundtown SA 1 219
Arrowhead Research 5 9.716
Ascencio 1 26
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.108 39.082
ASML 1.766 106.062
ASR Nederland 21 4.451
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 470
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 32 13.610
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 64
Azerion 7 3.390